تاریخچه رمزنگاری (ویدیو)

تاریخچه رمزنگاری

کوین تلگراف به تازگی مستندی تهیه کرده، که تاریخچه رمزنگاری و تأثیر آن در زندگی روزمره ما را توضیح می دهد، و دیدنش برای هر کسی که در حوضه رمزارزها فعالیت میکند جالب و مفیده. این ترجمه اختصاصی کوین گراف برای این مستند می باشد. امیدواریم از دیدن این ویدیو لذت ببرید.

از امپراتوری روم تا آلمان نازی ، رمزنگاری به عنوان سلاحی قدرتمند در مبارزه برای سلطه جهانی استفاده شده است. امروزه ، همین فناوری در زندگی همه از ایمیل ها گرفته تا تجارت الکترونیکی وجود دارد. چطور این تغییر اتفاق افتاد؟ درک چنین فرآیندی برای بحث های زمان ما بسیار مهم است: حفظ حریم شخصی در مقابل امنیت عمومی.

تاریخچه رمزنگاری

یکی از عناصر مهم که پیدایش بلاک چین و ارزهای دیجیتال را ممکن کرد، رمزنگاری و علم کد نویسی برای ارتباطات امن بوده است. راه و روش‌های رمزنگاری که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند، از توسعه روش های قدیمی تر نشئت گرفته اند. در این مقاله خلاصه ای از تاریخچه ی رمزنگاری از ابتدا تا کنون را بررسی می کنیم.

اول از همه به بررسی ریشه های کهن شکل گیری رمزنگاری می پردازیم. روش های رمزنگاری از دوران باستان وجود داشتند. ساده‌ترین شکل رمزنگاری جایگزینی نماد است، که این روش در نوشته‌های به جا مانده از مصریان و ساکنین بین‌النهرین، دیده می‌شود. در این مورد از رمزنگاری به جای هرکدام از حروف یک نماد قرار می گرفته است. اولین نمونه آن در آرامگاه مربوط به یکی از اشراف مصری به نام خنوم‌هتپ دوم (Khnumhotep II) که ۳۹۰۰ سال پیش زندگی می‌کرده، پیدا شده است.

باید گفت که، هدف از جایگزینی نماد در کتیبه‌های مربوط به خنم‌هتپ، پنهان کردن اطلاعات نبوده، بلکه هدف از آن زیاد کردن جذابیت آن کتیبه ها از نظر زیبایی زبان شناسی بوده است. در دوره‌های بعد از باستان، رمزنگاری برای محافظت از اطلاعات مهم استفاده می شد.

بیشتر بخوانید: تاریخچه تحلیل تکنیکال

در اسپارتا، یکی از شهرهای یونان، پیام‌ها را روی یک نوار کاغذی می نوشتند و آن را دور یک استوانه ی با قطر مشخص می پیچاندند که اینگونه رمز گزاری می شد. نوار کاغذی تا زمانی که توسط گیرنده آن، روی یک استوانه با همان قطر قرار نمی‌گرفت، به صورت ناخوانا باقی می‌ماند. و اینگونه شد که، جاسوس‌ها در هند باستان در دو قرن قبل از میلاد به استفاده از پیام‌های کدگذاری شده مشهور بودند.

ممکن است که حرفه ای ترین نوع رمزنگاری توسط رومی ها انجام شده باشد. نمونه ای برجسته از رمزنگاری رومی‌ها، که به عنوان رمزنگاری سزار (Caesar cipher) معروف است، شامل جابجایی حروف برای ایجاد یک پیام رمزنگاری شده است.
با آشنایی با این سیستم و همچنین دانستن تعداد جابجایی‌های که برای حروف انجام شده، گیرنده می‌توانست با موفقیت پیام رمزنگاری شده غیرقابل خواندن را رمزگشایی کرده و بخواند.

تاریخچه رمزنگاری در دوره قرون وسطی و رنسانس

در طول قرون وسطی، رمزنگاری حائز اهمیت شد، اما رمزگذاری‌هایی که از طریق جابجایی حروف انجام می شد، مثل رمزگذاری سزار، به عنوان استانداردی برای رمزنگاری تایید شد. الکندی، ریاضیدانی حرفه ای و عرب در قرن هشتم میلادی، روشی با نام تحلیل فراوانی (frequency analysis) ابداع کرده بود که روش رمزنگاری توسط جابجایی حروف را نسبت به کدگشایی آسیب‌پذیر می‌کرد. این برای اولین بار بود که، افرادی که برای کدگشایی پیام‌های رمزگذاری شده تلاش می‌کردند، به یک روش اصولی برای پیشبرد رمزنگاری رسیده بودند.

و همچنین در سال ۱۴۶۵، لئون آلبرتی، رمزنگاری چندالفبایی (polyalphabetic cipher) را به وجود آورد، این روش راه حلی در برابر روش تحلیل فراوانی آل کندی بود.

به این صورت که، در یک رمزنگاری چندالفبایی، یک پیام، با استفاده از دو الفبای مجزا رمزگذاری می‌شود. یکی الفبایی است که در آن پیام اصلی نوشته شده و دومی الفبای کاملا متفاوتی است که در آن پیام پس از رمزگذاری، ظاهر می‌شود. نکته قابل ملاحظه این بخش این بود که، امنیت اطلاعات کدگذاری شده با ترکیب روش سنتی رمزگذاری و روش جابجایی حروف و روش رمزگذاری چند الفبایی، به طریق قابل توجهی افزایش یافت.

پیشرفت رمزنگاری طی قرن های اخیر

علم رمزنگاری در طول قرون مختلف پیشرفت چشمیگری کرده است. یکی از این پیشرفت ها، توسط توماس جفرسون در سال ۱۷۹۰ ارائه شده بود، هر چند شاید هیچ‌گاه ساخته نشد. اختراع او که با نام رمزنگاری چرخشی (cipher wheel) شناخته می شود، شامل ۳۶ حلقه از حروفی می‌شود که بر روی یک چرخ در حال حرکت قرار دارند، که این ایده می‌تواند برای رسیدن به یک رمزگذاری پیچیده مورد استفاده قرار گیرد. این ایده و طرح به حدی حرفه ای بود که به عنوان پایه رمزنگاری ارتش آمریکا تا پایان جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار گرفت.

همچنین، رمزنگاری که در جنگ جهانی دوم استفاده شده نمونه‌ای کامل از رمزنگاری آنالوگ است که با نام ماشین انیگما (Enigma) شناخته می‌شود. که مانند رمزنگاری چرخشی، این دستگاه نیز با بکارگیری نیروهای محور چرخ، از چرخ‌های در حال چرخیدن برای کدگذاری یک پیام استفاده می‌کند، که این نوع رمزنگاری تقریبا خواندن آن پیام توسط هر ماشین دیگری را غیرممکن می‌سازد.

در آخر، تکنولوژی کامپیوترهای اولیه برای کمک به شکستن رمز ماشین انیگما استفاده شد و رمزگشایی پیام‌های انیگما، همواره به عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم در پیروزی نسل جدید رمزنگاری به حساب می‌آید.

رمزنگاری در عصر ارتباطات

با مورد استفاده قرار گرفتن بیش از حد کامپیوترها،
رمزنگاری به چیزی فراتر و حرفه ای از دوران آنالوگ تبدبل شد. رمزنگاری ۱۲۸ بیتی،قوی تر از همه رمزنگاری های دوران باستان بوده که هم اکنون نیز به عنوان استانداردی برای رمزنگاری در سیستم های کامپیوتری استفاده می شود. از سال ۱۹۹۰، نوع جدیدی رمزنگاری که رمزنگاری کوانتومی شناخته شده، توسط دانشمندان علوم کامپیوتری در حال توسعه است تا شاید بتوانند سطح امنیت و حفاظت ارائه شده توسط رمزنگاری مدرن را بار دیگر افزایش دهند.

اخیرا، روش‌های رمزنگاری برای ایجاد ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد. ارزهای دیجیتال از چندین روش پیشرفته رمزنگاری، شامل توابع هش، رمزنگاری کلید عمومی، و امضاهای دیجیتالی استفاده کرده‌اند. این روش‌ها عمدتا برای اطمینان از امنیت اطلاعات ذخیره شده در بلاک‌ چین‌ها و تایید تراکنش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. شکل خاصی از رمزنگاری که با نام الگوریتم امضای دیجیتال منحنی‌های بیضوی (ECDSA) شناخته می‌شود، از سیستم‌های بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، به عنوان ابزاری برای ارائه امنیت بیشتر، پشتیبانی می‌کند.

و باید گفت که، رمزنگاری در طی ۴۰۰۰ سال گذشته مسیر طولانی را طی کرده است و گویا به این زودی ها استاپ نشود. تا موقعی که داده های مهم و حساسی وجود داشته باشند که نیاز به حفاظت دارند، پیشرفت در زمینه رمزنگاری ادامه دار خواهد بود. سیستم‌های رمزنگاری‌ای که امروزه در بلاک‌ چین‌های ارزهای دیجیتال استفاده می‌شوند، از پیشرفته‌ترین شکل‌های این علم را نشان می‌دهند، به نحوی می‌توان گفت که آنها بخشی از یک علم و سنت قدیمی هستند که با گذشت زمان در تاریخ توسعه یافته است.

ویدیو اصلی تاریخچه رمزنگاری (history of cryptography)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا